0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Luo tunnukset vai Unohtuiko salasana?

La 29.3.2014  /  Tavastia-klubi  /  Helsinki

MØ (DK)

Takaisin

Ladataan...

moendoftheworld.tumblr.com


Tanskan lupaavimpiin laulaja-lauluntekijöihin lukeutuva MØ saapuu maaliskuussa ensimmäiselle Suomen visiitilleen. Vastikään yhteiskiertueelta Major Lazerin kanssa palannut MØ esiintyy lauantaina 29. maaliskuuta Tavastialla, Helsingissä.


MØ-artistinimen takaa löytyy 25-vuotias Karen Marie Ørsted, joka innostui säveltämisestä jo 7-vuotiaana. Täysi-ikäistyttyään Karen perusti ystävänsä Josefinen kanssa Mor-nimisen yhtyeen, jonka äänekäs ja rosoinen elektro-punk vei kaksikon keikoille vallattuihin taloihin ja pikkuklubeille aina New Yorkia ja Uutta-Seelantia myöten.

MØ:n Karen käynnisti alun perin sivuprojektina, joka on sittemmin kasvanut Moria paljon isommaksi. Yhteistyön aloittaminen tuottaja-kitaristi Ronni Vindahlin kanssa auttoi Karenia löytämään MØ:lle sen omaperäisen soundin, jossa yhdistyvät elektroniset biitit, veikeät pop-melodiat ja yllättävät, jopa provokatiiviset lyriikat. Singlejulkaisut ”Glass”, ”Pilgrim” ja ”Waste of Time” ovat saaneet valtavasti soittoa tanskalaisilla radiokanavilla ja nostaneet MØ:n yhdeksi Tanskan kiinnostavimmista uusista musiikintekijöistä, jota on verrattu mm. Grimesiin ja The Knifeen. MØ:n odotettu debyyttialbumi julkaistaan alkuvuodesta.

MØ:n omintakeiset pop-kappaleet ovat löytäneet tiensä myös esimerkiksi Diplon ja Aviciin kaltaisten klubimusiikin megatähtien korviin. Diplo onkin sittemmin tuottanut MØ:n ”Bikini Daze” -EP:n ”XXX 88” -kappaleen ja Aviciin ”Dear Boy” -megahitin vokaalit on laulanut juurikin Karen Marie Ørsted. Diplo nappasi varsin riehakkaana live-esiintyjänä tunnetun MØ:n myös lämppäriksi Euroopan kiertueelleen Major Lazerin kanssa.


Ikäraja: K-18
Aika: ovet klo 20:00

Keikan jälkeen Tavastialla Lauantaidisko klo 23:30 alkaen. Keikkalippu oikeuttaa jäämään diskoon. Diskoon myydään myös lippuja ovella mikäli tilaa on.

Katso myös nämä