0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Luo tunnukset vai Unohtuiko salasana?

Ti 11.12.2012  /  Tavastia-klubi  /  Helsinki

Daniel Lanois (CAN)

Takaisin

Ladataan...

www.daniellanois.com

Kanadalainen musiikkialan monilahjakas suurmenestyjä Daniel Lanois saapuu Pohjoismaiden-kiertueellaan Tavastialle mukanaa rumpali Brian Blade ja basisti Jim Wilson.

Lanois on yksi maailman menestyneimpiä tuottajia. Hänen uransa lähti erityiseen nousuun 1980-luvulla, kun mies teki yhdessä tuottaja-guru Brian Enon kanssa U2:n ”The Unforgettable Fire” -albumin. Myöhemmin Lanois jatkoi työtään U2:n parissa levyillä ”The Joshua Tree” ja ”Achtung Baby”, joista molemmat voittivat useita Grammy-palkintoja.

Sittemmin Lanois on tuottanut musiikkia muun muassa Peter Gabrielille, Bob Dylanille ja Neil Youngille ja työstää tällä hetkellä materiaalia Killersin ja Lykke Lin tuleville albumeille. Lanois on myös säveltänyt musiikkia lukuisiin menestyselokuviin, kuten ”Dyyni”, ”Viimeinen mohikaani”, ”Trainspotting”, ”Kaikki kauniit hevoset” sekä ”Traffic”.

Soolouransa Daniel Lanois käynnisti vuonna 1989 debyyttialbumilla ”Acadie”, joka oli myynti- ja arvostelumenestys. Myös myöhemmät levyt ”The Beauty of Wynona” (1993) ja ”Shine” (2003) jatkoivat loistokasta uraa. Artistin vuonna 2005 julkaistu levy ”Belladonna” poiki myös kaksi Grammy-ehdokkuutta ja vuoden 2007 albumista "Here Is What Is" kuvattiiin myös valmistumista seuraava dokumentti. 

Lanoisin seuraava albumi on suunnitteilla julkaistavaksi keväällä 2013 ja artisti lupaa soittaa tulevalla kiertueellaan myös paljon tuoretta musiikkia tulevalta levyltään. Hän kertoo, että on jo pidempään halunnut päästä esiintymään myös Pohjoismaihin. Yhteistyötään rumpali Bladen ja basisti Wilsonin kanssa Lanois kuvailee näin: ”jotakin maagista tapahtuu, kun nousemme kaikki kolme yhdessä lavalle ja lähdemme nousukiitoon”.


Ikäraja: K-18
Aika: klo 20:00-01:00

Liput ovelta 34 €

Katso myös nämä