width=
PUHELINPALVELU 0600-1-1616 MA–SU 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

Boyd Rice (USA), Sink

Kuudes Linja, Helsinki
Ti 06.11.2012
ovet klo 21:00
Hinta 15 €
Ikäraja K-18


• Lippuja löytyy • Lippuja rajoitetusti • Lippuja jäljellä vähän • Loppuunvarattu

www.boydrice.com

www.facebook.com/sinkprocess

POST-PUNKIN JA KOKEELLISEN MUSIIKIN KULTTINIMI BOYD RICE SAAPUU HELSINKIIN

Muusikkona, kuvataiteilijana, elokuvantekijänä, näyttelijänä, kirjailijana ja provokaattorina tunnettu post-punkin ja industrialin kulttinimi Boyd Rice / NON konsertoi Helsingissä tiistaina 6. marraskuuta.

1970-luvun puolivälissä erilaisilla äänikokeiluilla muusikon uransa aloittanut Boyd Rice oli merkittävässä roolissa post-punkin ja industrial-musiikin ensimmäisen aallon nousussa. Pitkän uransa aikana yhdysvaltalaisartistia on verrattu esimerkiksi yhteistyökumppaneihinsa Current 93:een ja Death in Juneen, mutta miehen massiivisesta katalogista löytyy myös esimerkiksi purkkapoppia, folkia ja kokeellista musiikkia.

Rice on musiikin lisäksi ehtinyt urallaan paljon muutakin. Mies on aktiivinen The Partridge Family Temple -lahkon jäsen, promotoinut Tiki-kulttuuria avaamalla Tiki Boyd´s -baarin kotikaupunkiinsa Denveriin sekä kirjoittanut lukuisia kirjoja ja artikkeleja muun muassa "toimintakykyisen alkoholistin" elämäntapaa promotoivaan Modern Drunkard Magazineen. Mies näytteli myös pääosan Richard Wolstencroftin "Pearls Before Swine" -elokuvassa (2006) ja oli perustamassa UNPOP ART -taideliikettä.

Ristiriitaisena ja provosoivana vastakulttuuripersoonana tunnettu Boyd Rice on taiteilijan uransa ohella aiheuttanut pahennusta esimerkiksi flirttailullaan satanismin parissa. Sekä Saatanan kirkon perustaja Anton LaVey että Charles Manson olivat Ricen ystäviä 1980-luvulla.

Ensimmäisen pitkäsoittonsa "The Black Albumin" jo vuonna 1977 NON-taiteilijanimellä julkaissut Boyd Rice katkaisee tänä syksynä 10 vuoden levytystaukonsa, kun artistilta ilmestyy lokakuun 22. päivä uutuusalbumi "Back To Mono". Boyd Rice / NON -nimellä Mute Recordsin (Nick Cave, Einstürzende Neubauten, Depeche Mode) kautta julkaistavan ajankohtaisen levyn on sanottu olevan paluu Boyd Ricen noise-juurille. Albumin on tuottanut Cold Cave -yhtyeen Wesley Eisold.

 width=